Avrupa kültürünün başkentleri arasında yer alan Yunanistan’ı, Yunanistan vizesi alarak ziyaret edebilirsiniz. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Yunanistan ayrıyeten matematiğin ve felsefenin başkenti olarak da biliniyor. Adalarından mimari yapısına, yemeklerinden tatil merkezlerine kadar birçok cazip fırsatı sunan Yunanistan’a, Yunanistan vize başvuru gerçekleştirerek gidebilirsiniz.
Yunanistan Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
- Yunanistan vize başvurusu gerçekleştirmek için gerekli olan tüm evrakları konsolosluktan ya da elçilikten belirlenen zaman diliminde randevu alarak temin edebilirsiniz. Randevular, mutlaka planlamış olduğunuz seyahat tarihinden en az 2 hafta önceye alınmış olmalıdır.
- Başvuruda bulunulmak istenen vizenin türüne göre sizlerden talep edilen belgeler; eksiksiz bir şekilde istenilen tarihte ve tamamen usulüne uygun bir biçimde hazırlanmış olarak konsolosluğa ya da elçiliğe elden teslim edilmektedir.
- Vize başvurusu gerçekleştiren kişinin pasaportunun; planlanan seyahatin dönüş tarihinden sonra minimum olarak 3 ay daha pasaportunun geçerlilik süresinin bulunması gerekmektedir. Bu şartın yanı sıra pasaportta yapılacak olan vize basımı için mutlaka minimum 2 boş sayfa bulunması şarttır.
- Vize alacak olan kişinin pasaportunun son 10 yıl içerisinde alınmış olması şarttır.
- Konsolosluğa sunulmuş olan belgeler muhakkak 3 aydan yeni olmalıdır.
- Vize başvurularının gerçekleştirildiği sırada başvuru yapan kişinin parmak izi vermesi şarttır. Verilmiş olan parmak izlerinin toplam geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Lakin gerçekleştirilen vize başvurusunun reddedilmesi durumunda başvuru sırasında verilen parmak izi geçerliliğini yitirmektedir. Kısacası tekrardan yeni bir vize başvurusunda bulunmak isteyen kişi ya da kişiler tekrardan parmak izi verilmelidir.
- Vize başvurusu sırasında eksiksiz bir şekilde doldurulması gereken Yunanistan vize başvuru formu; resmi nitelikte bir evrak olduğu için talep edilen bilgiler muhakkak doğru ve eksiksiz olarak yanıtlanmalıdır.
Yunanistan Vize Başvuru İçin Gerekli Belgeler
- Yunanistan vize başvurusuna bulunan kişi doğrultusunda tamamen eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmış olan Yunanistan vize başvuru formu
- En fazla 10 yıl geçmiş, planlanmış nitelikteki seyahatin dönüş tarihinden sonra muhakkak en az 3 ay daha geçerli olan ve toplamda en az 2 boş sayfası bulunan pasaport.
- Bulunuyorsa eski pasaport
- Son 3 ay içinde çekilmiş toplam 2 tane biyometrik fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri muhakkak 3,5×4,5 cm ölçülerinde olmalıdır. Beyaz fon üzerinde çekilmiş olmalıdır.
- Ek gelir belgeleri
- Tam vukuatlı nitelikte nüfus kayıt örneği
- Kimlik kartının ön ve arka yüzünün tam fotokopisi
- Seyahat sağlık sigortası
- Konaklama bilgilerinin detayları. Konaklama bilgileri içerisinde muhakkak uçak bileti ile birlikte otel ön rezervasyon bilgileri de yer almalıdır.
- Güncel banka hesap dökümü ve detayları. İlgili nitelikteki hesap son 3 aya ait olan minimum 5.000 TL bakiyeli olması şart. Hesap bilgilerinin banka imza sirküleri ve ıslak imza ile beraber sunulması gerekmektedir.
- Noter onaylı nitelikte iş sözleşmesi (Kişi eğer serbest meslek sahibi ise)
- Orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri fotokopilerinden oluşturulan güncel tarih niteliğini taşıyan şirket evrakları (Şirket sahibi ve şirket çalışanı olan başvuru sahipleri için)
- SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı şekilde hizmet dökümü (Şirket sahipleri olan başvuru sahipleri için)
- SGK 4A detaylı hizmet dökümü ve SGK işe giriş bildirgesi (Şirket çalışanı olan başvuru sahipleri için)
- Son 3 aya ait olan, kaşeli maaş ve ıslak imzalı bordroları (Şirket çalışanı ve devlet memuru olan başvuru sahipleri için)
- Şirket yetkilisi doğrultusundan konsolosluğa hitaben, vize başvurusunda bulunan kişi ile ilgili işyerinde halen daha çalıştığını ve izinli olduğu tarihleri belirten şirket yazısı (Şirket çalışanı olan başvuru sahipleri için)
- Bağlı olduğu kurumdan alınmış çalışma belgesi (Devlet memuru için)
- Görev kimlik kartının fotokopisi
- Bağlı olduğu kurumdan alınmış olan resmi izin yazısı (Devlet memuru için)
- Ziraat Odası’ndan çiftçilik belgesi (Çiftçi olan başvuru sahipleri için)
- Öğrenci belgesi (Öğrenciler için)
- Diplomanın fotokopisi (Mezun durumunda olan başvuru sahipleri için)
- Orijinal muvafakatnamenin belgesi (18 yaşından küçük olan ve başvuru gerçekleştiren kişiler için)
- Emekli maaşını net bir şekilde gösteren belge (Emekliler için)
- Sponsor dilekçesi (Öğrenciler ve işsizler için)
- Varsa davet mektubu